Bauer Media utser Bodil Ehlers och Sami Tenkanen som Co-CEO för Sverige

16 maj 2024

Bauer Media Audio, Europas ledande digitala kommersiella ljud- och radiomediahus, har idag utsett Bodil Ehlers och Sami Tenkanen till Co-CEO och Managing Director för Bauer Media Audio Sverige.

Bodil anslöt till Bauer Media Audio Sverige 2022 som företagets juridiska rådgivare – med ansvar för alla juridiska frågor och som en del av företagets utökade ledningsgrupp. Hon har mer än 20 års erfarenhet inom juridik och har arbetat för organisationer som Westerberg & Partners, Sotheby’s och Kastell Advokatbyrå där hon var VD.

Sami Tenkanen blev CEO för Bauer Media Audio Finland 2017 efter en framstående karriär inom radio med erfarenheter som bland annat programledare för morgonprogrammet på Radio NRJ Finland och som Director för Nelonen Media.

De kombinerade erfarenheterna som Bodil och Sami tar med sig kommer att göra Bauer Media Audio Sverige rustat för att driva verksamheten framåt och ta nästa digitala utvecklingssteg.

Vivian Mohr, President för Bauer Media Audio, kommenterade nyheten:

"Genom dessa utnämningar kan vi tillhandahålla den svenska verksamheten en mångsidig erfarenhet som är nödvändig för att driva verksamheten framåt. Bodil som bidrar med sina insikter om licensiering och mätning samt stöttar i den pågående transformationen, och Sami som tillhandahåller entreprenöriella insikter och ledarskap inom innehåll, affären och distribution. Bauer Media Audio Sverige kommer att vara rustat för att fortsätta skapa betydelsefulla, innovativa resultat för både sina lyssnare och kommersiella partners". 

Bodil Ehlers, Co-CEO och Managing Director för Bauer Media Audio Sverige, sa: "Jag är hedrad över att ha blivit utnämnd till Co-CEO och Managing Director för Bauer Media Audio Sverige, och ser fram emot att arbeta tillsammans med Sami för att leda och samarbeta med teamen inom verksamheten när företaget fortsätter sin transformation och utveckling inom en värld av ljud".

Sami Tenkanen, Co-CEO och Managing Director för Bauer Media Audio Sverige, tillade: "Den svenska radio- och ljudmarknaden genomgår en spännande tid, och vi har sett mycket innovation äga rum inom innehåll, podcasts, digitalt och mycket annat. Jag ser fram emot att arbeta tillsammans med Bodil för att leda verksamheten, tillhandahålla insikter och ta med mig framgångar som vi har från den finska marknaden till fördel för lyssnare och kommersiella partners".

Presskontakt:
Cat Martin
Communications Director, Bauer Media Audio
cat.martin@bauermedia.co.uk
M: +44 7932 746363

Cameron Frazer
Communications Manager, Bauer Media Audio
cameron.frazer@bauermedia.co.uk