Don´t wine about it – ny podd om ett liv utan alkohol

21 maj 2024

Sverige har en väldigt stark alkoholkultur. Vi dricker när vi firar såväl som när vi är ledsna. Vad händer när man en dag sätter stopp och väljer ett nyktert liv? I denna podd utforskar programledaren och journalisten Sarah Mansouri ett liv utan alkohol tillsammans med inbjudna gäster.

- Det är galet hur ensamt det kan kännas att vara den som väljer bort alkohol. Med podden vill jag visa att vi är fler som utmanar den här starkt rotade normen - och visa att det är himla kul och lätt att både göra det och prata om det, säger Sarah Mansouri.

Allt fler väljer att leva ett liv utan alkohol idag. På nyheterna ses rubriker om den nya alkoholrekommendationen och att svenskarnas konsumtion av alkohol minskade förra året. Det här är en långsiktig trend där fler börjar uppmärksamma och reflektera över sitt egna drickande.

Men trots detta, så lever vi fortfarande i ett samhälle som har en stark alkoholkultur. Vi dricker när vi firar, när vi är ledsna, när vi går på AW och restaurang och när vi träffar vänner. Alkohol passar alltid in. Det här gör att många som väljer bort alkohol kan känna sig oförstådda och ensamma många gånger.

Podden Don’t wine about it är därför den nyktra kompisen i en alkoholvänlig vardag. I podden hänger Sarah Mansouri, journalist och programledare på Mix Megapol, med inbjudna gäster i varje avsnitt och pratar om allt som rör ett alkoholfritt liv. Samtalen om ett så stigmatiserat ämne som alkohol och problem relaterade till det diskuteras på ett lättsamt och enkelt sätt.

Första avsnittet finns ute nu och nya avsnitt kommer varje måndag.

Don't wine about it | Lyssna här | Podplay

Kontakter

Anders Edholm

Pressansvarig Bauer Media