Eldeman gör comeback med nytt radiokryss

19 december 2023 - Senast uppdaterad 18 januari 2024

I 26 år var han Melodikrysset med hela svenska folket, men förra året blev det sista som programledare. Med undantag för årets Sommar i P1, tycktes Anders Eldeman ha lämnat etern för gott. Nu bekräftar den folkkäre radioprofilen sin comeback: “Det blir ett nytt kryss!”

Stryketkrysset har premiär i Mix Megapol den 23 december, och blir en julklapp till alla som har saknat Eldemans röst i radio. Återigen bjuds lyssnarna på kluriga kryss kopplade till musiken som spelas. I Stryketkrysset får Eldeman sällskap av Pontus Wernbloom, fd fotbollsspelare med 51 landskamper i bagaget, en kombination som bäst förklaras med nästa nyhet: det ska handla om engelsk fotboll.

 – Jag är så glad över att återigen få ta plats i studion och göra det jag gillar mest – kryssa! Till skillnad från musik, så är fotboll kanske inte min hemmaplan. Men med Pontus Wernbloom i studion kan det inte bli annat än en fullträff, säger Anders Eldeman.

För den som uppskattar engelsk fotboll är julen en fotbollshögtid, och annandagsfotbollen helig. I tre sändningar mixar därför Eldeman och Wernbloom kryssfrågor med engelsk fotboll. Och såklart – julmusik. Stryketkrysset sänds 23:e, 26:e och 30:e december i Mix Megapol med start 13:00. Det blir 13 kryssfrågor i varje program där lyssnarna kan kryssa både kupong och kryssplan tillsammans med kryssvärdarna.

Det är Stryktipset, Stryketkrysset och julmusik för hela slanten!

Mer information om Stryketkrysset på: www.stryketkrysset.stryktipset.se