Gå till huvudinnehåll

Höstens bästa poddar är tillbaka

12 september 2024

Idag är det premiär för en ny säsong av Sveriges största kriminalpodd, Fallen jag aldrig glömmer med Hasse Aro. Men även flera andra av Podplays mest populära poddar har fått nya säsonger, som till exempel Jag var där, Älskade Psykopat och Jakten på mördaren.

I första avsnittet av Fallen jag aldrig glömmer tar Hasse Aro upp ett till synes olösligt mord i Bergsjön, Göteborg, 2022 där en keps kom att bli avgörande i utredningen. I kommande avsnitt tas också fall som springnotan i Malmö och Sveriges första kvinnliga gängskytt upp.

Den 28 september är det 30 år sedan passagerarfärjan Estonia förliste vilket uppmärksammas i dokumentärpodden Jag var där som gästas av ytbärgaren Torbjörn Olsen. Han berättar med egna ord om den ofattbara tragedin och hans svåra arbete på plats med att försöka rädda så många som möjligt.

I Jakten på mördaren finns redan nu tio nya avsnitt att lyssna på. Journalisten Saga Springcorn tar upp svenska och internationella fall och denna gång berättar hon bland annat om det danska fallet med mördade Emelie Meng där gärningsmannen nyligen fick sin dom, seriemördaren Jeffrey Dahmer och ett uppmärksammat mord i Hökarängen 1965.

I UFO-podden Världen bortom vår kommer man i avsnitt två denna säsong djupdyka i det 20 år gamla fallet med så kallade ”Tic Tac-formade ufos” som observerades av amerikanska flottan och skapade en stor debatt 2017 när filmmaterial och vittnesmål presenterades för den amerikanska kongressen. Enligt nya uppgifter som kom fram i augusti i år har dessa ufo:n även observerats i höga hastigheter under vattenytan vid samma tillfälle.

- Vi har verkligen en innehållsrik höst framför oss och hela Podplay-teamet har jobbat hårt tillsammans med våra kreatörer för att lansera riktigt starka säsonger. Det bästa poddinnehållet både underhåller, skapar känslor och lär lyssnaren något nytt. Våra säsongspremiärer ger dig allt detta, säger Johanna Wiberg, Podcast Manager, Bauer Media.

 

Mer om några av höstens bästa poddar:
Fallen jag aldrig glömmer, säsongspremiär 12 september
Hasse Aro har lång erfarenhet av brottsfall och polisiärt arbete genom sitt TV-program Efterlyst. I podden Fallen jag aldrig glömmer skiftar han fokus från brottsoffren till de som gör sitt jobb för att få fast den skyldige. Krimpodden Fallen jag aldrig glömmer handlar om utredarna som löste fallen som är omöjliga att glömma.

Jag var där
En dokumentär om de avgörande nyhetshändelserna – med människorna som blev en del av dramat. Hör ytbärgaren som räddade människor efter att Estonia förlist. Journalisten som tog sig in i palatset som Saddam Husseins son just flytt från. Skådisen som hamnade mitt i Filmsveriges största haveri. Detta är deras personliga berättelser.

Jakten på mördaren
I true crime-podden "Jakten på mördaren" får du varje vecka ta del av ett mordfall. Tillsammans med journalisten Saga Springcorn får du åka tillbaka till tiden då händelsen inträffade och följa med under utredningens gång. Denna podcast tar endast upp fall som är lösta.

Älskade Psykopat
I ”Älskade psykopat” möter vi män och kvinnor i olika åldrar som anonymt berättar sin historia eller erfarenheter de haft med en psykopat eller narcissist. Den kan vara inom en kärleksrelation, familjen och på jobbet. Mitt syfte är att lyfta fram berättelser som kanske annars sällan får ta plats. ”Älskade psykopat” är en podd som berör på djupet och min förhoppning är att den kan hjälpa, stötta och förändra. Podden görs av Emilie Olsson.

Världen bortom vår
UFO:n - ett ord som alltid varit förknippat med foliehattar och konspirationsteorier. De senaste åren har det dock skett ett stort politiskt skifte efter att oidentifierade, högteknologiska föremål skapat reella säkerhetshot för arméer runtom i världen. I Världen Bortom Vår är det precis det som diskuteras - om hur ett tidigare Hollywood-fenomen, på allvar, diskuteras bakom stängda dörrar bland Washingtons mäktigaste. Hur hamnade vi här?

 

Kontakter

Anders Edholm

Pressansvarig Bauer Media