Jakten på mördaren fortsätter

25 april 2024

En av Podplays absolut mest populära poddar är tillbaka med en ny säsong. I True crime-podden Jakten på mördaren så guidar journalisten Saga Springcorn lyssnarna genom tio nya hårresande fall.

- Under säsong är Jakten på Mördaren en av Podplays, och även en av Sveriges, största podd inom True crime. En genre som verkligen attraherar och engagerar poddlyssnare. Tillsammans med programledaren Saga Springcorn har vi jobbat intensivt med poddens sound och innehåll, ett kul och spännande arbete som fått podden att växa sig riktigt stor. Det är Podplays styrka. Vi arbetar nära innehållet och kan få talanger och deras produkter att växa, säger Johanna Wiberg, Podcast Manager, Bauer Media.

I Jakten på mördaren får lyssnaren varje vecka ta del av ett mordfall. Tillsammans med journalisten Saga Springcorn tas man tillbaka till tiden då händelsen inträffade och får följa med under utredningens gång. Denna podd tar endast upp fall som är lösta.

Under de första fyra avsnitten denna säsong kommer man få följa utredningen av några av Sveriges mest uppmärksammade brott, såsom mordet på Therese Johansson Rojo, tältmordet i Orrefors och mordet på Lisa Holm. Som vanligt tar Saga också med lyssnaren jorden runt för att uppmärksamma några av världens mest häpnadsväckande fall, nu bland annat försvinnandena runt Redondo Beach och skräcken i Dnipro.

Första avsnittet finns ute nu och nya avsnitt släpps varje torsdag.
Jakten på mördaren | Lyssna här | Podplay 

 

Alla avsnitt i nya säsongen av Jakten på en mördare:

Mordet på Lisa Holm
Det är den 7 juni år 2015 när 17-åringen Lisa Holm lämnar sitt arbete i Kinnekulle. Planen är att hon ska åka hem på sin moped - men Lisa kommer aldrig hem.

Tältmordet i Orrefors
Den tioåriga Karolina tältar en vårnatt 2000 med sina kompisar i Äppelträdgården i Orrefors. Men tragedin väntar när en ung kille besöker tältplatsen mitt i natten beväpnad med en kniv.

Förlösamordet
Sara anmäler sin 63-åriga pappa Göran som försvunnen. Enligt de uppgifter som Sara lämnar till polisen har Göran varit försvunnen sedan den 31 augusti - men det Sara säger stämmer inte.

Mordet på Therese Johansson Rojo
Det är försommarkväll, den 6 juni 2009 i Enskede. Lite efter midnatt inkommer det ett samtal till SOS Alarm. En ung flicka har påträffats medvetslös i skogen intill hoppbacken vid Enskedefältet. Inledningsvis antar man att det handlar om överkonsumtion av alkohol, men när verkligheten avslöjas, tar händelserna en oväntad vändning.

Skräcken i Dnipro
Sommaren 2007 blir den lilla industristaden Dnipro omskriven långt utanför landets gränser då två 19 åriga män nyligen har gripits misstänkta för att ha mördat upp till 21 personer de senaste 3 veckorna i områden kring Dnipro.

Försvinnandena i Redondo Beach
Sommaren i Redondo Beach år 1979 ska bli allt annat än idyllisk, när unga tonårsflickor, som setts lifta med en silverfärgad van som kör omkring i området, plötsligt försvinner spårlöst, en efter en.

Mordet på Thomas Gilbert Sr
Den till synes förtjusande 31-åringen Thomas Gilbert Junior är i allmänhetens ögon något av en IT-kille med sitt blonda svallande hår, längd och oemotståndliga charm. Men skenet bedrar, för inom honom gömmer sig ett mörker.

Mordet på Daniel Halseth
År 2021 den 7 april inkommer ett samtal till larmcentralen från en adress utanför stadskärnan i Las Vegas. Mannen som ringer berättar att han har hittat en död kropp i bostaden, instoppad i en sovsäck, och på grund av dess svåra brännskador kan han inte avgöra vem det är han har hittat.

Teresa Kohnles och mordbranden
En lugn morgon får en dag som alla andra en plötslig vändning. Innehavaren av den lokala matbutiken, noterar något oroväckande: tjocka rökpelare som stiger från ett närliggande hem. Brandkåren anländer till huset och vid sängkanten i ett sovrum ligger en man i en position som

Mordet i Maids Moreton
Det är tidigt på morgonen den 26 oktober 2015 i Maids Moreton när en äldre man hittas avliden i sitt hem. Dödsorsaken fastställs till alkoholförgiftning. Men 1,5 år senare ska sanningen bubbla upp till ytan.

Kontakter

Anders Edholm

Pressansvarig Bauer Media