Ny matpodd med Jessica Frej

21 augusti 2023 - Senast uppdaterad 8 januari 2024

Idag lanserar Podplay och Jessica Frej en ny matpodd – ”Recept Direkt”. Lyssnare kan ringa in till Jessica och ställa matfrågor som resulterar i spännande och smakrika recept.

 

Podplay och folkkära matprofilen Jessica Frej står bakom den helt färska podden ”Recept Direkt”, en idé som Jessica burit på sedan barnsben då hon drömde om att få göra en version av ”Via Direkt”-reklamen, där personer ringer in till en kundtjänst för att få tips och råd kring sin tvätt. I och med ”Recept Direkt” kommer nu en matvariant.

Alla som vill kan ringa in till poddens telefonsvarare och ställa sin fråga som Jessica svarar på i podden. Dessa frågor landar sen i ett recept. Avsnitten är tio minuter långa och släpps varje vardag.

– Jag är överlycklig över att detta projekt äntligen hittat sin form och nu kommer finnas att lyssna på för alla. Min dröm är att vi blir helt nerringda med frågor och att detta verkligen sprider sig som en löpeld. Att så fort man kör fast i köket så ringer man mig! säger Jessica Frej.

Podden vänder sig både till dem som vill lära sig mer om mat och bli bättre i köket men även de som bara vill få ny inspiration och mer lust att ställa sig vid spisen. I ”Recept Direkt” hör vi också producenten Henrik Funke.

– Vi vill med podden väcka engagemanget hos alla matälskare och förhoppningsvis kommer lyssnarna lära sig något nytt varje dag, säger Henrik Funke.

Jessica Frej har jobbat med matinspiration på heltid sen hon blev känd för svenska folket 2011 under första säsongen av ”Sveriges Mästerkock”. Sedan dess har hon bland mycket annat medverkat regelbundet som kock i TV4:s ”Nyhetsmorgon”, skapat recept för tidningar, författat 13 kokböcker och har närmare hundratusen följare på Instagram som varje dag är med henne i köket och livet i stort. Jessica är också stående gäst hos Lotta Bromé på Mix Megapol varje fredag under hösten. Där pratar hon och Lotta om råvaror i säsong, mathögtider och bjuder på massor av tips och tricks.

”Recept Direkt” släpper ett nytt avsnitt varje vardag. Premiäravsnittet finns att lyssna på Podplay. För recept kolla in @receptdirekt på Instagram. Ring till ”Recept Direkt” på 08-121 533 50