Mix Megapol fyller 30 år idag – och är större än någonsin

17 januari 2024 - Senast uppdaterad 13 maj 2024

Den 17 januari 1994 hördes Mix Megapol för första gången i etern. Mycket har hänt sedan dess men idag när Mix Megapol firar 30 år så är det som Sveriges största kommersiella radiostation.  Under firandet så kan lyssnarna se fram emot klassiska klipp från dessa tre decennier, 90-talsmusik, lyssnarminnen och mycket mer.

- Att i 30 år fått vara en del av våra lyssnares liv är verkligen något som fyller oss med värme och stolthet. Första låten som spelades 1994 var Tina Turner - The best och det är vad vi tänker fortsätta att vara, relevanta och nära våra lyssnare, säger Alexander Lindahl, produktchef, Mix Megapol.

Den 22 september 1993 blev PLR (Privat lokalradio) tillåtet i Sverige och redan året därpå startades radiostationen Megapol av dåvarande ägaren Bonnier. I maj 1997 byttes namnet till Mix Megapol och sedan dess har radiostationen levererat den perfekta mixen för alla lyssnare.

År 2004 startade morgonshowen Äntligen morgon med Adam Alsing och Gry Forssell och blev snabbt en favorit hos lyssnarna. Nu nästan 20 år senare är Gry Forssell med vänner den största kommersiella morgonshowen i radio.

- Jag har gästats av partiledarna, hollywoodkändisar, popstjärnor, skådespelare och realitydeltagare. Vi har haft både bröllop och frierier i direktsändning, vi har gråtit och skrattat men det jag bär med mig närmast hjärtat är våra helt fantastiska lyssnare! Jag pratar med dem varje dag, både i radio och i vardagen. Jag har rest med dem och vi har fått växa upp tillsammans och det är otroligt berikande att få vara en del av Mix Megapol och mina 19 år här har gått väldigt fort, säger Gry Forssell.

Förra året (2023) hade Mix Megapol 25,1 procent av marknaden för den kommersiella radion och är den största kommersiella radiostationen i Sverige. I december förra året hade Mix Megapol också den högsta ratingen sedan januari 2020 och den 23 december hade kanalen den högsta lyssningen sedan maj 2016.

Idag firas det i radio med klassiska klipp från Mix Megapols arkiv, en timmes musik med bara låtar från år 1994, lyssnarminnen och tävlingar. Lotta Bromé gästas i eftermiddag av Pär Lernström som startade sin karriär i Mix Megapol med programmet Eftermiddag med Pär år 2009.

Kontakter

Anders Edholm

Pressansvarig Bauer Media